Η ερευνητική ομάδα του ΤΝουΣΣΝουΣ στο 3ο Συνέδριο του Timing Research Forum

Η ερευνητική ομάδα του έργου «Το Νου Σου Στο Νου Σου» και το Multisensory and Temporal Processing Lab παρευρέθηκε στο Τρίτο Συνέδριο του Timing Research Forum!

Δείτε το παρακάτω φυλλάδιο για περισσότερες πληροφορίες:

3.-Συνέδριο-Πορτογαλία1

Η ερευνητική ομάδα του ΤΝουΣΣΝουΣ στην Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών και στην Ημέρα Ενημέρωσης Τελειόφοιτων Λυκείου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η ερευνητική ομάδα του Multisensory and Temporal Processing Lab και του ερευνητικού έργου «Το Νου Σου Στο Νου Σου» είχε τη χαρά να παρευρεθεί στην ημέρα Ενημέρωσης και Υποδοχής Πρωτοετών φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου στις 11 Οκτωβρίου, καθώς και στην Ενημέρωση μαθητών και μαθητριών τελειόφοιτων λυκείου στις 7 Νοεμβρίου, 2023 σχετικά με την επαγγελματική και ερευνητική σταδιοδρομία αποφοίτων τμήματος Ψυχολογίας.

Δείτε το παρακάτω φυλλάδιο για περισσότερες πληροφορίες.

2.-Υποδοχή-Πρωτοετών-Ενημέρωση-Τελειόφοιτων-Λυκείου

Η ερευνητική ομάδα του ΤΝουΣΣΝουΣ στη Βραδιά Ερευνητή και στο Athens Science Festival

Η ερευνητική ομάδα του έργου μας: «Το Νου Σου Στο Νου Σου» (ΤΝουΣΣΝουΣ), είχε την χαρά και την τιμή να συμμετάσχει και φέτος στη Βραδιά Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς και στο Athens Science Festival στις 10-12 Οκτωβρίου, 2023.

Δείτε το παρακάτω φυλλάδιο για περισσότερες πληροφορίες.

1.-Βραδιά-ερευνητή-και-ASF

Το MultiTime Lab και η ερευνητική ομάδα του έργου «To Νου Σου Στο Νου Σου» στη Βραδιά Ερευνητή 2023

H επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και
συγκεκριμένα, το Multisensory and Temporal Processing Lab (MultiTime Lab), καθώς και η ερευνητική
ομάδα του έργου: «Το Νου Σου Στο Νου Σου» (ΤΝουΣΣΝουΣ), θα συμμετάσχει για ακόμη μία χρονιά
στη Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Με μεγάλη μας χαρά θα ενημερώσουμε το κοινό για τα έργα μας, τους σκοπούς και τις δράσεις μας
και θα ανακαλύψουμε πώς οι αισθήσεις μας μπορούν να μας ξεγελάσουν βιώνοντας διαδραστικές
πλάνες!


Μέσα από τις αντιληπτικές πλάνες θα γίνει κατανοητό πώς αυτό το οποίο προσλαμβάνουμε από το
περιβάλλον μέσω των αισθήσεών μας, δημιουργεί μια πλούσια πολυαισθητηριακή εμπειρία.
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους, με πολλή διάθεση και χαρά για να
παρασυρθούμε σε ένα πλούσιο πολυαισθητηριακό κόσμο!!!

ΤΝουΣΣΝουΣ στη Χίο

Η ερευνητική ομάδα του έργου μας: «Το Νου Σου Στο Νου Σου» (ΤΝουΣΣΝουΣ), στα πλαίσια της εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο, βρέθηκε στις 13-19 Μαρτίου 2023 στην Χίο, οργανώνοντας δράσεις και δραστηριότητες στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, καθώς και σε σχολεία του Δήμου Χίου.

Δείτε το παρακάτω φυλλάδιο για περισσότερες πληροφορίες.

News-Item

Διαδραστική Έκθεση, 14-18 Μαρτίου 2023, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου

Η ερευνητική ομάδα του ΤΝουΣΣΝουΣ στα πλαίσια της εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο, οργανώνει στις 14-18 Μαρτίου 2023 διαδραστική έκθεση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

Το έργο ΤΝουΣΣΝουΣ που χρηματοδοτείται από το Ε.Λ.Ι.Δ.Ε.Κ. και θα παρουσιάσει με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων, δραστηριότητες πολυαισθητηριακής αντίληψης, μνήμης και προσοχής.

Ετοιμάσου να περάσεις ένα γνωσιακό ταξίδι και να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές του νου σου μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες!

Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές θα παρατηρήσουμε πώς η πληροφορία που παίρνουμε από το περιβάλλον μας, μέσω των αισθήσεων, μας δημιουργεί μία πολυαισθητηριακή εμπειρία, ενώ παράλληλα θα ανακαλύψουμε πώς μπορούν οι αισθήσεις μας να μας ξεγελάσουν.

Σας περιμένουμε να βιώσουμε και να παρασυρθούμε σε ένα πλούσιο πολυαισθητηριακό κόσμο!

Η συμμετοχή στις δράσεις και στις δραστηριότητες του έργου είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους λάβουν μέρος.  

Ημέρες Συμμετοχής

14/3/2023-18/3/2023

(Τρίτη-Σάββατο)

Ώρες Συμμετοχής

Τρίτη-Παρασκευή 17:30-20:00 Σάββατο 11:00-13:00

Το ΤΝουΣΣΝουΣ στο Athens Science Festival

Μπορούμε να εμπιστευτούμε τις αισθήσεις μας; Πώς οι αισθήσεις «ενώνονται» στον εγκέφαλο; H επιστημονική ομάδα του ΤΝουΣΣΝουΣ που χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ θα παρoυσιάσει την διαδραστική έκθεση με τίτλο «Το νου σου στο νου σου!». Μέσα από τις αντιληπτικές πλάνες θα γίνει κατανοητό πως αυτό το οποίο προσλαμβάνουμε από το περιβάλλον μέσω των αισθήσεών μας, δημιουργεί μια πλούσια πολυαισθητηριακή εμπειρία. Μαθητές και ενήλικες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του πολυαισθητηριακού νου και τη λειτουργία των αισθήσεων με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Θα ανακαλύψουμε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η εμπειρία στο παιχνίδι, στο διάβασμα και σε άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

Ημέρες Συμμετοχής:

21/10/2022, 22/10/2022, 23/10/2022

ΤΝουΣΣΝουΣ ταξιδεύει στη Χίο! – Το Περιβόλι

Στα πλαίσια της επίσκεψης μας στο νησί της Χίου, η ομάδα του ΤΝουΣΣΝουΣ  περιηγήθηκε στο Περιβόλι («Perivoli»), στον Κάμπο της Χίου. Στην ανατολική πλευρά του νησιού, ο Κάμπος αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεωργικό και οικιστικό σύνολο, συνδυάζοντας περιβόλια εσπεριδοειδών και επιβλητικά αρχοντικά. Το πολιτιστικό του τοπίο συν-διαμορφώνεται από το φυσικό περιβάλλον και το ανθρώπινο αποτύπωμα.

Ευχαριστούμε πολύ το «Perivoli» για τη φιλοξενία και την έμπνευση. Συνδυάζοντας την ομορφιά των καταπράσινων περιβολιών με τις ιστορίες που κρύβουν οι τοίχοι των παλιών αρχοντικών δημιουργήθηκαν ιδέες που θα μας βοηθήσουν να μετατρέψουμε την ξενάγηση στον Κάμπο σε ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι για όλες τις ηλικίες!

ΤΝουΣΣΝουΣ ταξιδεύει στη Χίο! -Το μουσείο της μαστίχας

Η ομάδα μας βρέθηκε στη Χίο και μεταξύ άλλων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο της Μαστίχας, που βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, στη Νότια Χίο. Ενδιαφέρον προκαλεί ότι ο σχίνος, στοιχείο άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς από τον οποίο παράγεται η μαστίχα φύεται και ευδοκιμεί μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της Μεσογείου!

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου χωρίζεται σε τρείς θεματικές ενότητες. Η πρώτη είναι μια εισαγωγή για το σχίνο, τη μαστίχα και τη ρητίνη που έχει αναγνωριστεί επίσημα ως φυτικό φάρμακο. Η δεύτερη ενότητα επικεντρώνεται στη διαχείριση της μαστίχας και πώς αυτή διαμόρφωσε ιστορικά το αγροτικό τοπίο και τους οικισμούς της Νότιας Χίου. Τέλος, η Τρίτη ενότητα αφιερώνεται στους νεότερους χρόνους, στη συνεταιριστική διαχείριση και μεταποίηση της μαστίχας, καθώς και την εξαγωγή της σε όλο τον κόσμο. Η εμπειρία του ιδιαίτερου αυτού μουσείου ολοκληρώνεται υπαίθρια, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το φυτό της μαστίχας και το περιβάλλον που καλλιεργείται. Ευχαριστούμε πολύ το Μουσείο για την φιλοξενία και την υπέροχη ξενάγηση. Είχαμε την ευκαιρία να συλλέξουμε ήχους, εικόνες, μυρωδιές, υφές και πολλές ιδέες για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους, που θα μετατρέψουν την περιήγηση στον κόσμο της μαστίχας σε μία διαδραστική πολυαισθητηριακή εμπειρία!